Μπορώ να καθαρίσω χαρακιές στο μάρμαρο με καθαριστικό;
Προκειμένου να καθαριστούν οι χαρακιές απαιτείται τοπικό τρίψιμο καθώς οι χαρακιές δεν μπορούν να γεμίσουν με κάποιο υλικό.
Μπορώ να καθαρίσω λεκέδες από λεμόνι, χλωρίνη ή coca cola στο μάρμαρο;
Δυστυχώς τα τα υλικά αυτά είναι όξινα με συνέπεια να υπάρχει διάβρωση του μαρμάρου. Επομένως απαιτείται τρίψιμο τοπικά.
Μπορώ να καθαρίσω χρωματιστό λεκέ απο μάρμαρο;
Ανάλογα με το είδος του υλικού που έχει ποτίσει το μάρμαρο υπάρχουν προϊόντα για τον καθαρισμό.
Μια παλία μαρμάρινη σκάλα σε κτίριο μπορεί να αποκατασταθεί στην αρχική γυαλισμένη κατάσταση εύκολα και γρήγορα χωρίς σκόνη;
Υπάρχουν ειδικά μηχανήματα που δουλεύουν με νερό και δε δημιουργούν σκόνη τα οποία προσφέρουν τέλειο γυαλισμένο αποτέλεσμα.
Μετά απο χρόνια το μάρμαρο έχει θαμπώσει και χρειάζεται γυάλισμα. Υπάρχει οικονομικός τρόπος;
Υπάρχουν γρήγοροι και οικονομικοί τρόποι για να φρεσκαριστεί το μάρμαρο και να ζωντανέψει ξανά με χρήση ειδικής τσόχας.
Το μαρμάρινο δάπεδο ή το μωσαϊκό έχει τρύπες. Μπορεί να γεμίσει με κάποιο υλικό και να γυαλιστεί ξανά;
Υπάρχει ειδική ρητίνη που καλύπτει τα ανοίγματα του υλικού σε κατάλληλο χρωματισμό. Κατόπιν με μηχανή λείανσης μπορεί να γυαλιστεί ξανά.
Έχω χτυπητό μάρμαρο ή αμμοβολισμένο δάπεδο και θέλω να το προστατέψω απο βρωμιές. Πως μπορώ να το κάνω;
Με τα προϊόντα αδιαβροχοποίησης μπορούμε να προστατέψουμε τέτοια απορροφητικά υλικά. Απαιτείται χρήση αδιαβροχοποίησης για προστασία απο λεκέδες νερού είτε ελαιοαπωθητικό για προαστασία απο λεκέδες λαδιού. Η εταιρεία Fila παρέχει κορυφαία προϊόντα για το σκοπό αυτό.
Μπορώ να καθαρίσω μάρμαρο ή γρανίτη απο graffit;
Ναι, με ειδικό καθαριστικό μπορεί να γίνει αυτό. Απαιτείται κατόπιν αδιαβροχοποίηση για να μελλοντική προστασία απο graffiti.
Νανοτεχνολογία για προστασία μαρμάρου. Είναι αποτελεσματική;
Για αρκετό διάστημα τον τελευταίο καιρό, τα προϊόντα νανοτεχνολογίας για την προστασία των επιφανειών έχουν κάνει μεγάλο ντόρο. Είναι όμως πραγματικά αποτελεσματικά ή είναι απλώς η τελευταία μόδα; Εδώ σας παραθέτουμε τέσσερις καλούς λόγους για να προτιμήσετε την "3DS Micrometrics Τεχνολογία" αντί για τη νανοτεχνολογία: Επαληθεύεται και επιβεβαιώνεται απο μακροχρόνια εμπειρία και γνώση του αντικειμένου. Χαμηλή περιβαλλοντική επίπτωση και ασφάλεια για τον τελικό χρήστη (σε αντίθεση με τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με νανοσωματίδια που δεν έχουν ακόμη μελετηθεί επαρκώς) Χημική-φυσική διάρκεια και αντοχή Διαστάσεις και όγκος ανάλογες με τις διαστάσεις και τους πόρους του υλικού. Πεισσότερες πληροφορίες εδω.